pén. júl 26th, 2024

Miben rejlik a champagne különlegessége?

By Szerkeszto febr 26, 2022
champagneChampagne

Ez a pezsgők egyik különleges fajtája. Az ital neve a XX. század elején került bejegyzésre és azóta az eleganciával és a legmagasabb minőséggel társul. A champagne fő jellemzője, ami megkülönbözteti az ebbe a kategóriába tartozó többi italtól, a származási helye, azaz Champagne (Franciaország északkeleti régiója), valamint a hagyományos, mesterséges szénsavasítás nélküli előállítási módszer.

A népszerű buborékok a palackokban lezajló természetes erjedési folyamat révén jönnek létre, az élesztő és a cukor megfelelő keverékének hozzáadása után. Champagne-ban 3 szőlőfajtából készítenek borokat.

Ez a Chardonnay, a Pinot Noir és a Pinot Meunier. Bár az utóbbi két említett fajta vörös gyümölcsöt hoz, fehérbor is nyerhető belőlük, feltéve, hogy a bor leve nem érintkezhet a héjjal. Olyan exkluzív italról van szó, amihez az emberek szerte a világon különleges alkalmak megünneplésekor vagy csak azért nyúlnak, hogy megízleljék a luxust a mindennapokban. Természetesen aperitifként is kitűnően működik.

Related Post

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük