Könnyen elkészíthető vecsési dobálós savanyúság

By nemadmin aug 4, 2021
savanyúságsavanyúság

A különösen nehéz ételek mellé kifejezette jól jön egy kis savanyú, ami nagyban segítségünkre lesz az emésztés alkalmával. Nem véletlenül lett kitalálva, hogy a húsok, pörköltök mellé savanyúság kerül tálalásra, hiszen annak többféle haszna van. Először is a rostok táplálják a bélflórát, valamint segítik a belek működését. Majd a savasabb jelleg támogatja a gyors emésztést és megkíméli a gyomrot a megterheléstől. A vecsési dobálós savanyúság lényege is ez. Voltaképpen egy alaplevet kell készíteni különféle fűszerek, só, cukor, ecet, víz és tartósítószer megfelelő arányú összeállításából, majd pedig jöhetnek bele az alapanyagok. Ezek jóformán mindenféle zöldségtípust felölelhetnek, amik a kertben találhatók. A vecsési dobálós savanyúság összetevői között megtalálhatók a különböző paprikák, hagymák, tökök, paradicsom, káposztafélék, valamint még a dinnye is.

Egy nagyon egyedi kombináció születik meg, aminek az erőteljes ízét a bors, kapor, torma egészíti ki. A vecsési dobálós savanyúság alapleve megfelelő tárolás mellett egy teljes évig felhasználható. Amint belekerültek a különféle alkotóelemek, legyen jól lezárva a tároló és naponta fel kell keverni a zöldségeket, hogy mindegyiket jól átjárja a folyadék. A vecsési dobálós savanyúság érési ideje 8 napot vesz igénybe. A vitaminokban, ásványi komponensekben kimondottan gazdag összetevők segítik majd az immunrendszer megfelelő működését és gyorsabbá teszik a tápanyagok felszívódását. Jó étvágyat tehát hozzájuk. A vecsési dobálós savanyúság pontos elkészítési útmutatóját megtaláljuk a receptneked.hu weboldalon.

Related Post

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük