csü. máj 16th, 2024

Igen változatosak a júliusi jeles napok

By nemadmin júl 25, 2023
júliusi jeles napok

A világ tele van csodákkal, amik jelentős részét a természet adja nekünk, míg másokat a kultúrából származtatunk. Rengeteg olyan bohóság is létezik, amiről nem gondolnánk, hogy külön figyelmet kapott, de mégis a júliusi jeles napok között található. Egy elég részletes listáról van szó, ami alkalmat teremt arra, hogy majdnem minden napra jusson valami ünnepelni való. Érdemes ezekből szemezgetni, már csak a teljesség igénye nélkül és, ha úgy gondoljuk, hogy valamelyik alkalom ideális egy kis kikapcsolódásra, akkor adjuk át magunkat a hangulatának.

Melyek a közkedvelt júliusi jeles napok?


Nem meglepő, de a vicceknek is van külön napja, akárcsak a csirke szárnynak, reggae zenének, zoonózisnak és a csokoládénak. A júliusi jeles napok között vannak azonban komolyabbak is, mint az Semmelweis, egészségügyi dolgozók, megbocsájtás, sportújságírók, ifjúsági készségek, kígyók, sakk világnapja. De a nyár ezen hónapja tartogat még meglepetéseket, hiszen ekkorra tehető a zacskómentes, magyar Wikipédia, csók, UFO, Emoji, Mangrove ökoszisztéma, a természet megőrzésének, hepatitis világnapja. A júliusi jeles napok között még a nemzetközi Duna, tigris, barátság szintén szerepel.

Hosszan lehetne még sorolni a különféle eseményeket, hiszen van, amikor egyetlen naphoz több esemény köthető. Voltaképpen bátran készíthetünk magunknak egy részletes listát és tételesen megragadva az alkalmakat legalább néhány perc erejéig megemlékezünk azokról. Egy kellemes csók vagy egy finom csoki a júliusi jeles napok alkalmával biztosan jól fog esni és még a balatoni halakra is gondolhatunk a hónap utolsó hétfőjében.

Related Post