pén. júl 26th, 2024

A lovas játékok időtlen varázsa

By Szerkeszto máj 22, 2023
lovas játékoklovas játékok

Talán nincs is olyan gyermek, aki ne szeretne egy mesebeli paripa hátán izgalmas kalandokat átélni félúton az Óperenciás-tenger és néhány üveghegy között. Minden bizonnyal ezzel magyarázható a lovas játékok évszázadokon átívelő népszerűsége, mind a kislányok, mind a fiúcskák körében.

Míg a hajdani fiatal nemzedékeknek egy csinos hintaló jelentette az álmok netovábbját, a mai gyerkőcök és persze a szüleik, a lovas játékok rendkívül gazdag tárházából válogathatnak. Ehhez nem is kell mást tenni, mint belépni az Okosjáték virtuális kereskedésbe, ahol a szerepjátékokhoz szükséges pacifiguráktól kezdve, a lovas tematikájú kreatív készleteken át a lebilincselő paripás kártya- és társasjátékokig minden megtalálható, amit egy patás barátra vágyó lurkó elképzelhet. A csöppségeknek minden bizonnyal egy lovacskás, vízben színét változtató pancsolókönyv az ideális ajándék, míg a kalandvágyóknak talán egy saját mágneses minifarmnak örülnének leginkább, amivel egyszerre két sörényes pajtás is jár. Ezek a lovas játékok észrevétlenül fejlesztik a kicsik készségeit, az említett farmkészlet például a játékelemek összeillesztése közben a szem és a kéz koordinációját, a finommotorikus mozgásokat, a térlátást, sőt, még a kreativitást is.

Az óvodás korosztálynak lovas nyomdakészlet, gyurmaszett, matricás füzet, valamint lovasklubcsomag is rendelhető, ez utóbbi a saját paripás történetek kitalálásához szolgálhat remek nyersanyagként. A kisiskolás lánykák egyik kedvence nagy valószínűséggel a sötétben világító, karcolós képkészítő lesz, míg a fiúcskák bizonyára az akadálypályás logikai játékokat részesítik előnyben a lovas játékok közül.

Related Post