Öntözőrendszer házilag, segítség nélkül?

By Szerkeszto aug 11, 2022

Sokan gondolják úgy, videókat nézve arról, hogy a kertmesterek hogyan szerelik össze a locsolórendszert, illetve sokat olvasva erről, hogy bizony egyedül is boldogulnának a feladattal. Pedig az igazság az, hogy az öntözőrendszer házilag történő megépítése az esetek nagy többségében nem jár sikerrel. Miért?

Mert egy mai modern, automata rendszer összerakása egy tapasztalatot, hozzáértést és rutint igénylő projekt, ami ráadásul megannyi szakmán átívelő tudást is megkövetel. Persze vannak személyek, akik ügyeskezűek, jártasak és sok egyéb területen remekelnek, akik lehet, hogy egy kisebb, egyszerűbb locsolórendszerrel boldogulnak.

Azonban, amikor komolyabb megoldásra van szükség, amikor egyedibbek és változatosabbak az igények, az öntözőrendszer házilag való összeszerelése nem ajánlott. A magyar kertészeknek igen sok tapasztalatuk van ezt illetően.

Például Szili Krisztiánt, az ontozorendszeres.hu mesterét számtalanszor hívták már ki olyan félkész kertbe, ahol a tulaj vagy épp egy hozzá nem értő személy belekezdett az öntözőrendszer házilag történő megépítésébe, de aztán hamar rájött, hogy nem ért hozzá és nem tudja befejezni. Ami még fontos, hogy szinte minden alkalommal többe kerül így elvégezni a feladatot, mint ha nulláról kezdhetné az egész projektet a szakember.

Tévhitek a kerti automata öntözőrendszer körül

Habár évek óta, számtalan helyen bizonyítják a locsolórendszerek, hogy mennyire takarékosak, hatékonyak és gazdaságosak, sajnos még nagyon sok tévhit kering ezekkel kapcsolatban. Az első és egyben legtöbbet emlegetett, hogy a kerti automata öntözőrendszer túlságosan drága. Persze aztán az érdeklődők meglepődnek, amikor kézhez kapják az árajánlatot, hogy mennyire kedvező az.

Hiszen sokan úgy hiszik, hogy az öntöző kétszer vagy háromszor is drágább, mint a tényleges ár. Sajnos ez azért lehet, hogy a hanyagul megépített kerti automata öntözőrendszer rendbehozatala valóban drágább, mint ha azt eleve egy szaki szerelte volna össze. Egy jól kiválasztott márka és telepítő által készített rendszer hibátlan lesz. Illetve az is tévhit, hogy sok vizet fogyaszt a berendezés. A korszerűbbek a lehető legtakarékosabban bánnak a vízzel.

Related Post

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük