Nyílászárók beszereléséhez tökéletes a purhab

By nemadmin jún 4, 2022

Az építőiparban az egyik legismertebb és leghasználatosabb tömítő, és ragasztó eszköz a purhab. Leginkább hő-, és hangszigetelő, rögzítő, vízzáró, vagy éppen tűzgátló hatása miatt annyira közkedvelt.
Általában nyílászárók beszerelésénél használják, mint szigetelésre és az ablakok, ajtók rögzítésére, de akár fürdőkád beszerelésére is kiválóan használható. Tökéletesen használható még kisebb hézagok tömítésére is, és mivel tömítőként is használható, akár kisebb üregek hő és hangszigetelésére is egyaránt alkalmazható.

Nagyon könnyen kezelhető hisz a kinyomó pisztolynak köszönhetően nincs más dolgunk csak a megfelelő helyre a megfelelő mennyiséget kell kinyomnunk, fontos azonban, hogy a réseket csak félig kell kitölteni, mivel a purhab jelentős mértékben megdagad. Nagy előnyük, hogy nem zsugorodnak és az egészségre sem ártalmas, valamint bel-, és kültéri használatra is megfelelő. Jól tapad és ragad a legtöbb felületen, ellenáll vegyi anyagoknak: olajnak, benzinnek, tengervíznek. Átfesthető, vágható, vakolható. A purhab levegővel találkozva kezd megduzzadni, és megfelelő hőmérsékleti viszonyok között 2-3 óra alatt megköt azonban ez idő alatt nem szabad vágni és megérinteni, hogy elkerülhető legyen a szerkezetének károsodása. Kötés után a purhab késsel könnyen „faragható, formázható.

Ezek a purhabok igen könnyen beszerezhetőek bármelyik barkács üzletben, nagyobb áruházakban, valamint az építészetre, barkácsolásra szakosodott weboldalakon, ráadásul ezeknél nagyon jó felhasználási segédletek és ötletek is találhatóak.

Related Post

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük