hét. jún 10th, 2024

Modern technológiára épül az inverteres klíma

By Szerkeszto ápr 5, 2022
inverteres klímainverteres klíma

A különféle helyiségek klimatizálásakor a lényeg többnyire az energiatakarékosságon és a hatékonyságon van. Ezért is annyira kedvelt az inverteres klíma, hiszen ennél már nem a kompresszor egyszerű ki- és bekapcsolásával történik a megadott légtér hőmérsékletének a csökkenése. A sikert a dinamikus szabályzórendszernek és a speciális szenzonroknak lehet köszönni, amik a viszonyoknak megfelelő teljesítmény leadásával változtatják meg a hőfokot.

Hogyan működik ez a valóságban? A tulajdonos beállítja a kívánt hőfokot a klímaberendezésen, majd szép lassan a szoba hőmérséklete kezdi elérni azt. Amikor ezt érzékeli az inverteres klíma, akkor csökkenti a kompresszor hűtőteljesítményét, és ezt követően „csak” fenntartja a szoba hőmérsékletét, általában 1-2 Celsius fokos tartományon belüli pontossággal.

Hogyan működik ez? A szerkezet legfontosabb eleme természetesen az inverter. Igazából ez egy elektromos szabályzóeszköz, ami a klíma keringetéséért felelős kompresszorának fordulatszámát változtatja dinamikus módon. Ezzel ellentétben a kompresszoros megoldásnál, ha a légtér elérte a kívánt hőfokot, a szerkezet egyből leállt, ami sajnos nem igazán járult hozzá a megfelelő komfortérzet megteremtéséhez a lakáson belül.

Egyre többen veszik fontolóra a klíma fűtés lehetőségét

Nagyon sok előnnyel jár a klímával való fűtés. Egyrészt ott van a biztonság. Nem lesz a házban lakástűz, nem kell tartani a szén-monoxid mérgezéstől és a fával sem kell bajlódni a klíma fűtés során. Semmi olyan nem tud történni a klímával, ami miatt a házzal vagy a családtagokkal bármi baj lenne. Manapság pedig nem szabad elfelejteni, főleg a modern készülékeknél, hogy adott a költséghatékonyság és energiatakarékosság.

Az „A” energiaosztályba tartozó berendezésekkel jelentős költségeket tud megtakarítani az ember. Egyes számítások szerint havonta akár ezer Forint alatt is ki lehet hozni a fűtést klímával. A klíma fűtés pozitívuma még az, hogy igazán környezetkímélő. A gázzal való fűtés fosszilis energiát használ el, míg a klíma akár megújuló energiaforrást is képes használni.

Related Post

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük