csü. júl 25th, 2024

A hidratáló krém ápolja a bőr természetes védőrétegét

By Szerkeszto febr 24, 2022
hidratáló krém hidratáló krém

A bőröd a természetes védelmed. Nap mint nap számos olyan tényezővel kell szembenéznie, amelyek kiszárítják. Nap, szél, változó hőmérséklet, hogy csak néhányat említsünk. Segíts neki megőrizni az egészségét és a megjelenését egy hidratáló krém segítségével! Miért olyan fontos ez? Azért, mert a víz a bőrben zajló élettani folyamatok többségében részt vesz. Nagy szerepe van többek között a bőr feszességét és rugalmasságát biztosító kollagénrostok képződésében.

A sejtek tápanyagellátásában és a méreganyagok eltávolításában is alapvető fontosságú. A látszattal ellentétben, a hidratáló krémek nem szállítanak vizet a szövetekbe. Hatásuk lényege abban rejlik, hogy védik a bőr természetes lipidrétegét, ami vízből és faggyúból épül fel. A bőrt borító vékony réteg megakadályozza, hogy a víz elpárologjon a mélyebb rétegekből és így megakadályozza a kiszáradást. Használj tehát mindennap hidratáló krémet az arcodra, még akkor is, ha a bőröd egészségesnek tűnik! A vásárlásnál pedig mindig olyan terméket keress, ami a bőrtípusodhoz igazodik!

A kubeba hatása évezredek óta ismert

Az illóolajok gyógyító tulajdonságaik miatt történő használatának lényege, hogy ezeket általában tiszta és természetes alternatívának tekintik a káros vegyi anyagokkal szemben. Nincs ez másképp a kubeba esetében sem, aminek nagyon citrusos illata van egy csipetnyi fűszeres, fahéjszerű utóízzel. Ez az illóolaj a hagyományos haj- vagy bőrápolási termékekhez is hozzáadható, hogy fokozza azok illatát, valamint gombaölő és antibakteriális tulajdonságait. A kubeba az aromaterápiában is népszerű.

Az illóolaj egyik fő összetevője a citrál, ami erős antibakteriális és fertőtlenítő tulajdonságokkal ruházza fel az olajat, így az alkalmassá válik külső fertőzések kezelésére. Ez a terápiás illóolaj fertőtlenítő, bőrösszehúzó, gyulladáscsökkentő, antibakteriális, görcsoldó és élénkítő tulajdonságokkal rendelkezik. A kubeba olaj több okból is nagyszerű. Ideális a káros szabadgyökök eltávolítására és csökkentésére, amelyekkel a nap folyamán kapcsolatba kerülünk, de a légszennyezés, a zsíros ételek, a gyógyszerek is okozhatnak hasonló tűneteket.

Related Post

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük