Üveggyapot, a természetes szigetelőanyag

By Szerkeszto febr 19, 2022
üveggyapotüveggyapot

Az elmúlt évtizedekben még jelentősebbé vált az épületenergetikai minősítések fontossága és persze ezzel együtt szükségessége is. Előtérbe került a szigetelőanyagok nívója, tartóssága, beépíthetősége és persze élettartama. Mivel minden szakember, gyártó és telepítő mester a tökéletességre törekszik, az üveggyapot egyre inkább főszerepet kapott számos projektnél.

Mégiscsak a világ egyik legelterjedtebb szigetelőanyagáról van szó. De pontosan milyen matéria ez? Nos, az üveggyapot legfontosabb alapanyaga az üvegtörmelék, tehát a síküveggyárak mellékterméke. Természetesen egyéb matériákat is alkalmaznak a gyártás során, akárcsak nagymennyiségű kvarchomokot, ami bolygónk egyik leggyorsabban megújuló nyersanyagai közé tartozik. Az alapanyagából eredendően továbbá az üveggyapotok kiváló tűzvédelmi tulajdonságokkal is rendelkeznek.

A gyapot szálai igazán hosszúak és roppant vékonyak. A szálszerkezetből adódik a szigetelőanyag magas rugalmassága, ami nem csupán a könnyű feldolgozhatóságot és a kiváló térkitöltést biztosítja, de a hangszigetelési paramétereket is kiemelkedővé teszi.

Tudni kell, hogy az üveggyapot szálvékonysága nagymértékben befolyásolja a produktum hővezetési tényezőjét, azaz a minél vékonyabb szálak növelik a termék hőszigetelő képességét.

Az anyag az ásványgyapotok kategóriájába tartozik, és azoknak minden egyes előnyét egyesíti magában. Miért is annyira népszerű ez? Sok hazai építőanyag webáruház azért részesíti ezt előnyben, mert kedvező árral rendelkezik, a világon a leggyakrabban használt szigeteléstípusként van számon tartva, kezelése nagyon egyszerű és igen nagy élettartalommal bír.

Szigetelő anyagra van szükség? Rendelkezésre áll az építőanyag webáruház

Hol vehető meg az üveggyapot? Aki a lehető legegyszerűbben szeretne hozzájutni a termékhez, nagymennyiségben, reális áron, egy építőanyag webáruház mellett kell döntsön. Az epitoanyag.hu csapata pontosan tudja, hogy mire van szükségük a vásárlóknak. Miért is kedvelt ez? Milyen egyéb tulajdonságokat tartanak fontosnak a vevők és szakemberek? Ami manapság az egyik legfontosabb, hogy egy környezetbarát megoldásról van szó.

Érthető is ez, hiszen a gyártás során csakis természetes alapanyagokat használnak. Ami még fontos, hogy a szigetelés az egészségre ártalmatlan. Az üveggyapotok közel 60%-a újrahasznosított üvegből készül. Rengeteg építőanyag webáruház kliensei ezt részesítik előnyben és hallani sem akarnak olyan termékekről és módszerekről, amik egy kicsit is szennyezik a környezetet, esetleg nem újrahasznosíthatók. Nem véletlen, hogy a 21. században az EPS helyett ezt választják.

Related Post

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük