csü. máj 16th, 2024

Darus teherautó és KCR teherautó a Bartafuvarnál

By Szerkeszto ápr 30, 2024
darus teherautóDarus teherautó

A darus teherautó alkalmazása a modern építőiparban

A darus teherautó egy olyan speciális jármű, amely létfontosságú szerepet tölt be a modern építőiparban és más iparágakban, ahol nehéz tárgyak mozgatása szükséges. Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan használják ezt a sokoldalú eszközt a Bartafuvar vállalkozásban, amely több generáción keresztül fejlesztette és tökéletesítette e szolgáltatást.

A darus teherautó elsősorban azért vált nélkülözhetetlenné, mert képes gyorsan és biztonságosan mozgatni a nehéz anyagokat, mint például építőanyagok, gépek és egyéb nagyméretű tárgyak. A Bartafuvar vállalkozás például kiemelten foglalkozik építőanyagok, irodakonténerek és ipari berendezések szállításával, valamint speciális daruzási feladatokkal, mint a medencék vagy akár napelemek telepítése.

A vállalat modern teherautói közé tartozik az önrakodós és a nyakdarus teherautó, melyek különböző méretű és teherbírású darukkal vannak felszerelve, lehetővé téve számos különböző típusú rakomány mozgatását. Ezek a járművek a jármű alvázára rögzített darukon alapul, amelyek a jármű mozgása közben is képesek biztonságosan emelni és mozgatni a terheket.

A vállalat tapasztalata és szakértelme segít abban, hogy minden daruzási feladatot precízen és biztonságosan hajtsanak végre. Ennek érdekében folyamatosan képzik a darukezelőket, hogy naprakészek legyenek a legmodernebb daruzási technikákkal és biztonsági előírásokkal kapcsolatban. A cég kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a gépeik rendszeresen karbantartottak és ellenőrzöttek legyenek, hogy a működésük során elkerüljék a baleseteket és a műszaki hibákat.

A Bartafuvar vállalkozás általános célja, hogy megkönnyítse és hatékonyabbá tegye a nagyméretű és nehezen kezelhető tárgyak mozgatását. Ennek érdekében a vállalat számos különféle darus teherautót üzemeltet, melyek különböző méretű és teherbírású darukkal rendelkeznek, biztosítva ezzel, hogy minden ügyfél specifikus igényeit ki tudják elégíteni.

KCR teherautó: A hatékony fuvarozás eszköze

A KCR teherautó egy különleges, darus kialakítású jármű, amely a ’70-es évek óta lényeges szerepet tölt be a fuvarozás és emelési munkálatok terén. A KCR, azaz Kaposgép Cranab Rakodó, egy magyar fejlesztésű, önrakodós teherautó, amelyet eredetileg a skandináv piacra tervezett Cranab mintájára alkottak meg. A járművek nagy előnye, hogy önmagukról képesek leszállítani és felvenni a rakományt, ami időt és költséget spórol meg a megrendelőknek​​.

A KCR teherautók használatát számos területen alkalmazzák, nem csak az építőiparban. A hidraulikus daruszerkezetük révén rendkívül sokoldalúak, legyen szó akár építőanyagok, gépek, medencék vagy klímaberendezések daruzásáról. Ezek az autók akár 8 raklap téglát vagy cserépet is képesek szállítani, és helyszíni daruzásra is alkalmasak, így ideálisak nagy méretű vagy nehezen mozgatható tárgyak szállítására​.

Az önrakodós teherautók bérlésekor a szolgáltatás magában foglalja a járművet és a képzett sofőrt is, így a megrendelő nemcsak a fuvarozás költségéből, de a plusz munkaerő bérléséből is megtakaríthat​​. A daruk típusai és kapacitásaik változatosak, a jármű méretétől és a daru típusától függően különböznek, például néhány daru képes akár 14 méteres távolságra 800kg-ot emelni, vagy 17 méter magasságba 5 tonnát mozgatni​​.

A bérlés során a díjazás óradíjas alapon történik, ami lehetővé teszi a költséghatékony használatot csak akkor, amikor szükség van rá. Ez különösen hasznos lehet azoknak a vállalkozásoknak, amelyek csak időszakosan igénylik a nagy teherbírású darus járműveket, ezzel is csökkentve az üzemeltetési költségeket​.

A KCR teherautók tehát nemcsak a fuvarozásban nyújtanak kiváló szolgáltatást, hanem a munka hatékonyságának növelésében is jelentős szerepet játszanak, a bérleti lehetőségek pedig rugalmasságot biztosítanak a vállalkozások számára a különböző projektekhez. Az ilyen típusú járművek bérletekor fontos azonban minden részletet előre tisztázni a szolgáltatóval, hogy a munkálatok zökkenőmentesen valósulhassanak meg.

Related Post