pén. júl 26th, 2024

Zingo társas az unalom elütésére

By Szerkeszto márc 27, 2024
zingozingo

A többszörösen díjnyertes játék kiváló eszköz a számolás és matematikai készségek fejlesztésére. Emellett támogatja a koncentrációs képességet, segíti a korai olvasást és az írást. A Zingo sportszerűségre nevel és a család minden tagját bevonja. De nem csupán az unalom elűzésére szolgál, hanem értékes tudást is közvetít a résztvevőknek. Így amellett, hogy szórakoztató időtöltést biztosít, egyben fejlesztő eszköz is. A Zingo kiválóan alkalmas arra, hogy az egész család együtt töltse el az időt és erősítse a családi kötelékeket. A játék által a gyermekek szórakoztató módon, alapvető matematikai és olvasási készségeket sajátíthatnak el, miközben a család összetartóbbá válhat. Igazi kincs tehát a szülőknek és gyermekeknek egyaránt, hiszen a szórakozás mellett, tanulságos élményt is nyújt.

A Zingo összehozza az egész családot

A Zingo játék a kisebb gyermekeknek készült és 4 éves kortól ajánlott. Gyakorlatilag a Bingó és a képrejtvények kombinációja, ezért a játékosoknak képekkel és szavakkal kell foglalkozniuk. Ennek célja, hogy tanulási hatást érjen el és segítsen az első, valamint az új szavak elsajátításában. A játék 6 fős csoportokban is használható és szórakoztató, pörgős köröket ígér, így nemcsak a család legkisebb, de bármelyik tagja leülhet a játékasztal mellé.

Így épül fel a Zingo társas!

A klasszikus változatban minden játékos kap egy táblát. A nehézségi szintet előre ki lehet választani. A zöld oldal könnyebb és a kisebbeknek ajánlott. A piros oldal nehezebb és inkább az idősebbeknek való, mivel több az átfedés a többi játékos tábláival. Azonban mindenkinek ugyanazzal a színű oldallal kell játszani, 9 szimbólum kártyát összegyűjtve a táblán. A Zingo társas kezdete előtt érdemes megegyezni, hogy mindig ugyanaz a személy fogja működtetni a gépet vagy felváltva kezelik. Az a játékos nyer, aki elsőre helyesen kitölti mind a 9 mezőt a tábláján.

Remek módja az olvasási képességek fejlesztésének a Zingo társas

A Zingo társas olyan párosító játék, ami különböző szinteken ösztönzi a csemetéket. Elősegíti a jobb koncentrációt, reakciót és szókincset, valamint a finom és durva motoros készségeket. Amint minden közösségi játéknál, a türelem, a kommunikáció és a szabályok kezelése itt is megtanulható.

A játékot a beszéd és a nyelvi célok elérésére is használhatjuk. Arról nem is beszélve, hogy a gyermekek imádják. A legtöbbször nem is veszik észre, hogy tanulnak. A Zingo társas célja az elme élesítése és vezető szerepet tölt be a XXI. századi gondolkodókat formáló játékok között. Lehetővé teszi, hogy a gyermekek a saját tempójukban tanuljanak és bizonyítottan segíti a logika, a vizuális és térbeli gondolkodás, de még sok más kulcsfontosságú agyi fejlődés serkentését.

A gyors tempójú játék segítségével a kicsik gyorsan fejlesztenek kézügyességet és ráhangolódnak a szavak felismerésre. Remek alkalom arra is, hogy az egész család összegyűljön és együtt játszhasson, összekovácsolva a kötelékeket. A Zingo társas egyszerre szórakoztató és tanulságos, ideális választás a szabadidő hasznos eltöltésére, ezért érdemes bevezetni a családi esték repertoárjába.

Related Post