Agresszió és veszély az utakon

By nemadmin nov 20, 2022

Mi a különbség a veszélyes autóvezetés és az agresszív sofőr között? Mindenki, aki már ült a volánnál, biztosan tett valami olyat, amire nem feltétlen büszke. Például nem állt meg a sárga jelzésű lámpánál, záróvonalnál fordult meg, vagy nem vette figyelembe a sebesség korlátozást jelölő táblán szereplő számot és akár csak egy kicsivel, de mégis gyorsabban hajtott a megengedettnél. Az a sofőr, aki ezt megteszi egyetlen út alatt legalább háromszor, azt veszélyes autóvezetőnek titulálják.

Agresszív autóvezetés esetén más a helyzet. Azt figyelembe véve, hogy kevesebb vagy több idő elteltével, de egyszer biztosan megmutatkozik a sofőr jelleme, mentalitása vezetés közben, nem csoda, ha megjelenik az utakon az agresszív autóvezetési stílus is. Hiszen sokan, sok félék vagyunk és ez megmutatkozik a közlekedésben is. Az agresszív autóvezetésre jellemző, hogy  magabiztos, gördülékenyen vezet és ha teheti, megelőzi a szerinte lassabban haladó gépjárműveket, amik visszafogják, lassítják a haladásban. De ami nagyon fontos, hogy az agresszív autóvezetést lefolytató sofőr sosem akar másnak ártani, nem gonoszkodik, nem tol le mást az útról, nem kever senkit veszélyes helyzetbe. Tudatában van saját és autója képességeinek és ezt ki is használja a gyorsabb haladás érdekében.

Veszélyes autóvezetésnél a sofőr sokkal kiszámíthatatlanabb, például váratlanul lefékezhet, irányjelző nélkül kanyarodik, ami veszélyes helyzetet teremt a körülötte levők számára. Bár ő sem rossz indulatból vezet így, inkább csak „nem törődömségből”, másokra kevésbé van tekintettel, és ezáltal nagyobb a kockázata egy balesetnek is.

Related Post

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük