Végtelenül egyszerű a szintetikus paróka ápolása

By Szerkeszto márc 1, 2022
szintetikus parókákSzintetikus parókák

Soha nem volt még jobb alkalom a mesterséges szálakból készült póthaj vásárlására. Manapság a szintetikus parókák ápolása olyan könnyű, a termékek pedig olyan magas minőségben és vezető technológiával készülnek, hogy gyakran összetévesztik a valódi emberi hajjal. Számos előnyt kínálnak a végfelhasználónak, többek között képesek hosszabb ideig megtartani a stílusukat, az élénk színüket és általában költséghatékonyabbak is. Akár hajhullás miatt van szükség parókára, akár a stílus azonnali megváltoztatása miatt, egyre többen fedezik fel a szintetikus póthaj kényelmét és sokoldalúságát.

Bár az emberi hajból készült parókához képest alacsonyabb karbantartási igényéről ismert, a szintetikus paróka ápolása mégis megfelelő kell legyen, hogy mindig a lehető legjobban nézzen ki. Ezért a Rose Hair Stúdió munkatársai végigvezetik a vendégeket a szükséges lépéseken, hogy pontosan tudják, miként kell gondoskodni a választott póthajról, növelve annak élettartamát és megőrizve mesés megjelenését.

A szintetikus paróka ápolása egyszerű lépésekben

A Rose Hair Stúdiónál a női parókákat úgy tervezik, hogy sok használatot kibírjanak. Ennek elősegítésére a hölgyeknek azt javasolják, hogy kövessék az ajánlásokat, amik a termékekhez tartoznak.

Az emberi hajhoz hasonlóan, a szintetikus haj is rendszeres tisztítást igényel. A speciális samponok kifejezetten a szintetikus parókákhoz készülnek. Ezeket a kozmetikumokat úgy tervezték, hogy kíméletesen tisztítsák a szálakat és eltávolítsák az olajat, a port és a hajformázó termékeket. Az, hogy a parókát milyen gyakran kell tisztítani, attól függ, milyen gyakran viselik és mennyire szennyezett levegőnek, páratartalomnak, izzadságnak, olajnak vannak kitéve. Általában a póthajakat sokkal ritkábban kell mosni, mint az emberi hajat. Ha naponta viselve vannak, 1,5-2 hetente ajánlott a mosás.

Ehhez először meg kell győződni, hogy szintetikus parókákhoz készült sampont használ. Adjon sampont hideg vízhez, majd fordítsa ki a parókát és merítse a vízbe. Óvatosan forgassa meg benne és kb. 5 percig áztassa, hogy az olaj és a szennyeződések eltűnjenek. Ha kész, öblítse le hideg vízben, amíg a sampont eltávolítja. Ne csavarja vagy nyomja ki, mert ez károsíthatja a terméket! Végül jöhet a balzsam.

A szintetikus parókákhoz készült balzsamot kifejezetten arra fejlesztették ki, hogy lágyítsa, simítsa és alaposan revitalizálja a szálakat, segítsen visszanyerni a rugalmasságot, volument és kezelhetőséget. Az alkalmazáshoz óvatosan oszlassa el a balzsamot a „”gyökerektől”” a hajszálak végei felé, majd 2 perc elteltével öblítse le újra a parókát hideg vízzel, amíg a balzsamot eltávolítja.

Tippek a maximális védelemhez

Tekerje be a parókáját egy nedvszívó törölközőbe és óvatosan nyomogassa szárazra. Ezután fújja be a olajos hajápolóval. Ez nagyon fontos lépés, mivel segít megvédeni a szintetikus parókák szálait, miközben csökkenti a statikus elektromosságot. Ezt követen helyezze a póthajat egy állványra és hagyja megszáradni. Ne fésülje, hanem az ujjaival formázza a szálakat a helyükre és hagyja, amíg teljesen megszárad. Fontos, hogy a sérülések elkerülése érdekében, kerülje hajszárító használatát!

Szintetikus parókák jutányos áron

Amikor egy hölgy nagymértékű hajhullással küszködik, gyakran felvetődik fejében a gondolat, hogy vendéghajat kellene használnia. Felvetődik az a kérdés is, hogy melyek a jobbak, a természetes hajból készültek vagy a szintetikus parókák? Nos, mindkét fajtának vannak előnyei és hátrányai.

A hajhossz és a hajviselet szokásaitól függ, hogy melyik mellett döntünk. Azoknak a hölgyeknek, akik nincsenek túl jó egészségi állapotban, nem szívesen alakítják a saját frizurájukat, így a szintetikus parókák közül ajánlott választaniuk. Akik szeretik a magasabb formájú fazonokat, szintén ezek mellett tanácsos dönteniük, mert a szintetikus haj nem veszíti el a volumenét.

A hosszabb haj kedvelői inkább a természetes hajból előállított változat mellett határozzanak, mert a szálak végei nem bolyhosodnak ki, ha sállal, kabáttal, zakóval érintkeznek. Anyagi szempontból jobban megéri a szintetikus parókák valamelyikét megvásárolni, mert ezek lényegesen olcsóbbak, mint a természetes hajból készült változatok.

Related Post

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük