A WPC kerítés temérdek előnye

By Szerkeszto dec 7, 2021
WPC kerítésWPC kerítés

Sokféle kerítéselem közül lehet válogatni. A megszokott fa, fém vagy épp PVC megoldásokon kívül, sokan döntenek a WPC kerítés mellett is, amelyiknek temérdek előnye van. Talán az egyik legfontosabb, hogy hihetetlenül tartós és nagyon sok negatív tényezőnek ellenáll.

Egy vízálló megoldásról van szó, ami már csak azért is jó, mert ugye a fatermékek a víz hatására hamar megduzzadnak majd rothadásnak indulnak, ami lerövidíti az élettartamukat. Ezen kívül a szerkezet gomba-, rovar- és penészbiztos. A WPC kerítés mellett szól, hogy a telepítést követően semmiféle karbantartást nem igényel. Egyszer sem kell lefesteni a felszerelése után, hiszen az alapanyagában színezett.

Persze, ha valaki megunta a régi színt, akkor semmi akadálya a festésnek. Egy igazán impozáns és esztétikus berendezésről van szó, főleg a fatextúrás változat, ami természetes hatást kelt. Manapság pedig óriási pozitívum, hogy újrahasznosítható és környezetbarát. A WPC kerítés készülhet újrahasznosított fából és műanyagból. Még egy előny, hogy adott a magas tűzállóság.

A mai modern WPC kerítés tűzzel szembeni besorolási osztálya B1, ami azt jelenti, hogy égéskésleltetéssel ellátott produktumról van szó. Tűz esetén önoltó és nem termel mérgező gázt. Ami pedig a tulajdonosnak és az építő szakembernek is sokat számít, az a tény, hogy egy könnyedén megmunkálható anyagról van szó. Mindez arra utal, hogy a kerítéselemek faraghatók, fúrhatók, fűrészelhetők, szögelhetők, ragaszthatók és csavarral rögzíthetők.

Apácarács: egyszerre praktikus és mutatós

Vannak olyan fából készült rácsok, kerítésre hasonlító megoldások, amiket már évszázadok óta használnak. Pontosan ilyen az apácarács, ami amellett, hogy igazán szép, még roppant praktikus is. Nem csoda, hogy rengeteg helyen előfordul és az emberek temérdek mindenre használják.

Biztos mindenki látott már ilyen farácsot, csak nem tudta, hogy így is nevezik ezt a díszítő elemet. Az apácarács sokoldalúságát bizonyítja, hogy nem csupán beltéren állja meg a helyét, hanem kültéren is remekül mutat. Sőt, bútorkészítők és lakberendezők, hobbi asztalosok is előszeretettel dolgoznak az apácarács elemmel.

Related Post

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük