A fémhulladék átvétel számos fémre vonatkozik

By Szerkeszto dec 6, 2021
fémhulladék átvételFémhulladék átvétel

Az újrahasznosítás érdekében, ajánlott a feleslegessé vált és fémet tartalmazó tárgyakat leadni valamelyik méhtelepen. A fémhulladék átvétel vonatkozik az olyan anyagokra, mint a vas, az alumínium, a nemesacél, a vörös- és a sárgaréz, a bronz, az ólom, a horgany. Az átvételi ár változó, függ a hazai és világpiaci tényezőktől. A fémhulladék átvétel mérlegeléssel kezdődik, ilyen célokra kizárólag hitelesített mérleg használható. A kisebb berendezés pontos, de az alapterülete mindössze 1 négyzetméter és 600 kilóig alkalmazható.

Az ún. hídmérleggel gyakorlatilag bárminek a súlya megállapítható, ami törvényesen tévedhet 10-20 kilogrammot, a magyar szabványok értelmében. Mindegyik típusú anyagból különböző minőségűek különböztethetőek meg, ez leginkább a matéria vastagságától és tisztaságától függ. Amennyiben a fémhulladék átvétel esetén különféle nyersanyagokból álló tárgy kerülne átvételre, a telepeken mindig az olcsóbb fém árában lesz átvéve, de ez kikerülhető a dolgok otthoni szétszerelésével, mivel így külön-külön lehet mérlegelni.

Az akkumulátor leadás környezetvédelmi szempontból is hatékony

A veszélyes hulladékok is jelentős mértékű újrahasznosítható anyagokat tartalmazhatnak, amelyeket érdemes környezetvédelmi és anyagi szempontból is eladni az erre szakosodott cégeknek. Ez valósul meg akkumulátor leadás során, amikor a kénsavat kiöntés előtt semlegesítik és így tovább már nem jelent veszélyt a környezetre. Általában egy akkuból kinyerhető 7 kilogrammnyi ólom és 3 kilogrammnyi műanyag. Az akkumulátor leadás ára folyamatosan változik, a világpiaci és a hazai körülményekhez alakulva.

A meheshulladek.hu weboldalt működtető cég átveszi a működésképtelen akkukat az oroszlányi és tatabányai telepeken, kiszállást és szállítást azonban nem vállalnak. Forduljon bátran a vállalat munkatársaihoz az oldalon megadott elérhetőségeken további információkért! Az akkumulátor leadás ellen nem szól semmi, mindenképp érdemesebb inkább ilyen módon megszabadulni a használaton kívüli daraboktól, mint tárolgatni évekig vagy pedig egyszerűen csak kidobni.

Related Post

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük