A rendezett alapokért: a vállalkozói számla

By nemadmin szept 3, 2021

Sok fejfájást okoz, ha valami probléma adódik a céges pénzügyekkel. A rendezett üzleti ügymenetért azonban sokat tehetünk egy megfelelő vállalkozói bankszámlával. Útmutató céges számlanyitáshoz.

  1. Tájékozódjunk

Érdemes élni az online világ adta lehetőségekkel, könnyedén válogathatunk a különböző ajánlatok között. Egyszerűen áttekinthetjük, hogy a vállalkozói számlacsomagok milyen lehetőségeket kínálnak. Az információk birtokában már egyszerűbb megtalálni a nekünk megfelelőt.

  1. Mérjük fel a szükségleteinket

Eltérő szolgáltatásokra van szüksége egy évek óta jelentős árbevételt elkönyvelő cégnek és egy frissen induló katás vállalkozásnak. Ugyancsak lehetnek különbségek az egyes szakmák között. Gondoljuk át, hogy mire van szükségünk. Alig kelljen fizetni a számlavezetésért? Kerüljön fillérekbe az átutalás? A számlacsomag támogassa a devizaforgalmat? Vagy ez szükségtelen, mert kizárólag forintalapúak lesznek a tranzakciók? Kérdések, amelyeket érdemes mérlegelni a vállalkozói számlanyitás előtt.

  1. Merjünk váltani

A céges számlanyitásra nem kötelezett kisvállalkozónak kényelmes lehet a lakossági számláról intéznie a tranzakciókat. Csakhogy a vállalkozói számlával például hitelekhez is hozzá lehet férni. Egyszerűbb elválasztani a céges és magánügyeket egy KATA egyéni vállalkozói bankszámlával.

  1. Online a világ

Manapság sokkal egyszerűbb és időtakarékosabb online intézni az ügyeket. Miért lenne kivétel a vállalkozói számlanyitás? Ha szeretnénk, a kezdeti lépéseket elektronikusan is letudhatjuk, hogy csak a számlanyitás aláírására kell beugrani a bankfiókba.

Related Post

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük