pén. júl 26th, 2024

A toló- és harmonika ajtók népszerűségének titka

By nemadmin okt 8, 2019
ajtoajto

Modern formájuknak köszönhetően ezek az ajtók nem csak helytakarékosak, hanem rendkívül mutatósak is (forrás: szalafa.hu). Manapság egyre többen költöznek kisméretű lakásba, hiszen azok fenntartása sokkal kevesebb kiadással jár. Ezekben a lakásokban nagyon fontos, hogy a helytakarékos megoldások kerüljenek előtérbe. A tolóajtók és a harmonika ajtók pontosan ebben tudnak segítséget nyújtani. A Szalafa kínálatában többféle ajtó is megtalálható. Tolóajtók, harmonika ajtók, Eclisse tolóajtó rendszerek, falban futó és fal előtt futó tolóajtók közül választhatunk.

Amikor az ajtószárnyak vagy az ajtószárny nyitásához nincsen elegendő hely, vagy van hely, de arra szükség lenne akkor nagyon jó megoldást kínálnak ezek az ajtótípusok. A kinyitott ajtószárnyak sokaknak gondot okoznak, hiszen sokszor egy szekrény is elhelyezhető lenne, ha éppen nem az ajtó nyílna rá vagy torlaszolná el azt a helyet, amelyre feltétlenül szükségünk van. A tolóajtókat két fő csoportra bonthatjuk. Az egyik esetben a fal előtt futnak az ajtószárnyak, míg a másik esetben magában a falban futnak, így még kisebb helyigénnyel beépíthetők.

A falban futó megoldás sokkal praktikusabb és helytakarékosabb megoldást jelenthet. Ezt a típust még a tervezés időszakában érdemes belekalkulálni a tervekbe, hiszen, ha ezt nem tesszük meg, akkor bontási munkálatokkal fog járni a beépítése. A fülkét gipszkartonból vagy tégla falazattal készítik el, de ma már lehet kapni tolóajtó fogadó szerkezetet is. Évről évre több újítás lát napvilágot, amelyek mindegyike a tulajdonosokat segíti.

A Szalafa tolóajtói felső sín vezetésűek és az aló részen csupán egy vezető nyelv található meg. Ez a nyelv nem látszik és senkinek sem lesz útban. Szinkron vasalat kerül a kétszárnnyal rendelkező tolóajtókra, így könnyedén mozgathatók akár egy kisgyermek számára is. További előnye, hogy a két ajtószárnyat egyszerre lehet majd mozgatni. A tolóajtókagylók, illetve a fogantyúk minden esetben anyagukban harmonizálnak a kilincsekkel. A harmonikaajtóknak két működési rendszere van. Az egyik a függőleges tengely mentén egy ponton felfüggesztett ajtó rendszer, a másik a kis ajtószárnyakra bontott rendszer. Bármelyiket is választjuk, biztosak lehetünk abban, hogy helytakarékos megoldást kapunk cserébe.

 

Related Post

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük